Reizen AziŽ
HomeContactNieuwsbrief
Vakantie Sri Lanka
Vakantie Sri Lanka

Sri Lanka 20 dagen

Landinformatie Sri Lanka | Reisgidsen | Landkaarten |
Tempel in Sri LankaSri Lanka is een eiland van 430 km lang en 225 km breed. Het ligt ten zuiden van India in de Indische Oceaan. Sri Lanka is een ideaal land om rond te reizen maar de verkeerssituaties zijn nogal ongedisciplineerd waardoor je ontzettend moet uitkijken. Het is dan ook raadzaam om een georganiseerde rondreis te boeken of een auto met chauffeur te huren.

Het eiland heeft niet alleen de vorm van een parel, het is het ook! De landschappen zijn zeer afwisselend met prachtige stranden, bergen, dichte wouden, watervallen, theeplantages en rijstvelden. Sri Lanka heeft ca. 425 soorten vogels waarvan er 250 inheems zijn, ca. 3.000 plantensoorten waarvan een groot deel inheems en uiteraard de Indische Olifant. Het land heeft een rijke cultuur waarvan het Boeddhisme en HindoeÔsme het belangrijkst zijn. Er zijn dan ook veel tempels, moskeeŽn en beelden te zien.
Reizen Sri Lanka20-daagse rondreis Grand Tour Sri LankaClassificatie hotels Sri Lanka

Ontdek het rijke koloniale verleden van Sri Lanka, waar talloze Nederlandse forten herinneren aan de bloeiende VOC tijd. Proef de Ceylonthee op de plek waar deze thee gemaakt wordt; de frisgroene plantages in de bergachtige binnenlanden. Verken het uiterste noorden ťn het oosten van het land, lange tijd niet toegankelijk voor toeristen en dus nog ongerept en ťcht. Het boeddhisme beleef je in de gouden grottempel van Dambulla en de tempels van Mihintale en Kandy. Imposante watervallen, ruÔnes, paradijselijke stranden, specerijen, pure natuur, kortom: een veelomvattende rondreis door de "tuin zonder jaargetijden".
ArkeRondreizen

20 dagen

Hotels ChinaAutoreizen naar ChinaFamiliereizen naar Chinav.a. € 1893